dissabte, 10 d’octubre del 2009

Seminari: Dimarts 06 Octubre.

Presentació i debat de perquè els adolescents de avui en dia obeeixen menys:

Pel que fa a l’últim seminari, l’activitat destacada va ser l’exposició d’una noticia que tres companyes van plantejar-se, fent referència al comportament dels adolescents de avui en dia.
Aquestes tres companyes van fer una breu síntesis de la noticia, i també una comparació amb altres diaris que mostraven la mateixa noticia però narrada de diferents punts de vista. Això ens posa de relleu que segons el diari que escollim trobem una ideologia o una altra.
Aprofundint la noticia trobem que parla del comportament d’aquests adolescents dins l’escola, davant dels mestres i sobre tot davant del companys. També destaca la influencia que té la família en el comportament d’aquests adolescents.
Un cop plantejada la noticia, anaven sortint diverses opinions que d’una manera o altra es desviaven una mica de la temàtica, com per exemple l’edat correcta en que un nen podria anar a la llar d’infants, la dependència d’aquest nen per part dels pares, i alguna de les causes d’aquesta dependència.
També han sorgit diferents opinions de si els pares haurien de participar en tasques dins l’escola d’educació infantil, com per exemple, l’explicació d’alguna de les feines d’algun pare, la narració d’algun conte, etc...
Finalment les companyes van deixar a l’aire una pregunta clau que ens fa reflexionar a tots: S’han d’educar els pares?.

Valoració:
Pel que fa a la meva valoració, penso que ha sigut una noticia important, ja que el comportament dels adolescents pot ser millor partint d’una educació infantil més rica, és a dir, no donant tanta importància a la didàctica i basant-se més en millorar l’actitud de l’infant envers als companys, als professors, i respectant tot allò que entra dins del procés educatiu.
D’altra banda, donant resposta a la pregunta plantejada per les companyes, crec que els pares no s’han d’educar, és a dir, s’han d’educar correctament als infants i als adolescents, ja que aquests en un futur seran pares.

Frase sobre la sessió:Educar als nens, per no castigar als homes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada