diumenge, 25 d’octubre del 2009

Seminari: Dimarts 20 Octubre.

Presentació i debat de la notícia de les beques a alumnes que acabin la E.S.O amb més d’un 8:

En l’última classe del seminari, vam començar per explicar individualment i per ordre algun record de la nostra infància en l’escola. Algunes persones a diferencia d’explicar algun record, van portar algun objecte o manualitat que els identificava i que els recordava aquell moment.
Van sorgir records molt diferents, alguns companys s’enrecordaven fins al més mínim detall i d’altres tenien un record no tant definit i més globalitzat.
Un cop acabada aquesta petita sessió d’experiències i records, va començar l’exposició i la presentació de la noticia per part de dues companyes del grup.
Aquesta noticia, trobada al periòdic d’internet, ens explica que educació becarà als alumnes que acabin la ESO amb més d’un 8 com a nota mitjana.
A partir d’aquesta notícia van sorgir varies opinions ben diferents entre tots els companys de classe sobre l’ajut amb beques si la nota era superior a un 8 a l’E.S.O, però si d’una cosa n’estàvem segurs i d’acord, era que per més beques que possesin no augmentaria la motivació per part del nen a l’hora d’estudiar.
D’altra banda, puc donar èmfasi a una cosa que va dir la professora i em va cridar molt l’atenció, la nota mitjana era tant alta perquè d’aquesta manera els alumnes rebrien moltes menys beques, perquè difícilment gaires alumnes arribarien a treure més d’un vuit.
Finalment mitjançant unes enquestes, vam fer un petit balanç de les influències dels pares en els seus fills alhora del rendiment escolar.

Valoració:
Pel que fa a la meva valoració, penso que el departament d’educació hauria de distribuir i organitzar les beques des d’un altre punt de vista més humà. No donar tantes beques a aquells que treuen un alt rendiment, i proporcionar-les a aquells qui més o necessiten. D’aquesta manera no notaríem tant la diferencia ni la barrera que separa suspensos d’excelents.

Frase sobre la sessió:
Els que s’esforcen obtenen recompensa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada