dijous, 10 de desembre del 2009

Seminari: Divendres 04 Desembre.

Pel•lícula "Billy Elliot":

En l’ultima sessió del seminari, vam veure la pel•lícula anomenada Billy Elliot, la qual tracta d’un jove d’11 anys que vol arribar a ser el millor en la dansa, tot i la seva situació socio-econòmica.




Fitxa tècnica:
Dirección: Stephen Daldry.
País: Reino Unido.
Año: 2000.
Duración: 110 min.
Interpretación: Julie Walters (sra. Wilkinson), Jamie Bell (Billy Elliot), Jamie Draven (Tony Elliot), Gary Lewis (padre, Jackie Elliot), Jean Heywood (abuela), Stuart Wells (Michael), Mike Elliot (George Watson), Janine Birkett (madre de Elliot), Nicola Blackwell (Debbie Wilkinson).
Guión: Lee Hall.
Producción: Greg Berman y Jonathan Finn.
Música: Stephen Warbeck.
Fotografía: Brian Tufano.
Montaje: John Wilson.
Diseño de producción: Maria Djurkovic.
Dirección artística: Adam O'Neill.
Vestuario: Stewart Meachem.
Decorados: Tatiana Lund.

Sinopsis: Al 1984, nord d’Anglaterra. Billy és un jove d’11 anys de família minera amb la peculiaritat que li atrau més el ball que el boxa. La professora de ballet de seguida veu en ell un gran talent i decideix donar-li classe d’amagat, sense que se n’adoni el seu pare ni el seu germà gran. No obstant, aquests acabaran per donar-se’n compte i obligaran al nen a allunyar-se d’aquest ‘’ambient per a nenes’’, deixant-lo a càrrec de la seva avia. Fins que finalment es donen compte de la gran habilitat de Billy en el ball.

Valoració: Penso que és un exemple de una història en que un nen lluita contra els estereotips i els prejudicis d’un poble de mentalitat molt tancada, però d’altra banda només se l’accepta i se’l respecta quan queda demostrat que té grans aptituds per allò que l’entusiasma.

Frase de la sessió: Per més que s’intenti fingir en la vida, no hi ha res més meravellós que ser autèntic, i així ser verdaderament feliç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada