diumenge, 20 de desembre del 2009

Síntesi del meu blog:

Per tal de tancar aquest bloc durant les vacances de Nadal puc acabar fent una petita síntesis de l’experiència viscuda durant aquest curs en l’ utilització i la gestió d’aquest bloc de caràcter educatiu i universitari.
Apart d’aprendre a utilitzar el bloc i una pila de programes informàtics que la majoria desconeixíem, crec que el més important ha estat aprendre una mica més a buscar i gestionar l’ informació necessària per desenvolupar l’activitat.
Hem pogut desenvolupar-nos en l’àmbit informàtic tot tocant programes d’edició d’imatges com el Gimp, programes per realitzar presentacions com el Power Point, d’altres per fer vídeos i presentacions tipus pel•lícula amb vídeo, imatge i so com el Movie Maker, software lliure d’edició d’activitats multimèdia com el JClic, programes d’edició d’àudio com l’Audacity, etc… Però penso que el més important ha estat aprendre a gestionar-los i a col•locar-los dins del nostre blog, ja que en molts casos s’havien de penjar primer al slideshare i desprès copiar la URL per penjar-ho al nostre blog.
Puc afegir, que apart de penjar l’activitat realitzada per cadascú de nosaltres també hem agut de plantejar-la i explicar detalladament alguns dels passos seguits durant la seva realització, i d’aquesta manera sempre podem consultar algun problema.
D’altra banda el blog no només ens ha servit per explicar tot allò realitzat per la classe de TIC, sinó per portar al dia el diari del nostre seminari. Penso que això de seguir un diari i anar portant al dia totes les classe i activitats desenvolupades al seminari serveix res més que per mostrar més atenció, no faltar a classe, i ser més conscients del que estem treballant nosaltres i els nostres companys.

Un cop feta una petita síntesis del que ha estat per mi el blog, puc subratllar les dues activitats de TIC que m’han resultat més interessants.
D’una banda penso que molta gent també ha coincidit amb la meva opinió al dir que el JClic ha estat un dels programes més beneficiosos, interessants i originals que hem pogut veure durant aquest curs, ja que al principi ha costat bastant d’arrancar, puc dir que desprès s’ha fer d’allò més fàcil. Puc afegir que ha és un dels programes més profitosos i més pràctics per utilitzar desprès amb els nens en la nostra etapa docent, ja que mitjançant els jocs del JClic podem utilitzar qualsevol temàtica per desenvolupar-la i així treballar amb els nens allò que més ens interessa d’una forma fàcil i divertida.

D’altra banda podem destacar el Movie Maker com un dels programes que també m’han semblat més rellevants en aquest curs, ja que és un software molt utilitzat per editar videos mitjançant imatges i àudio. Puc dir que anteriorment havia vist vídeos d’aquests al youtube i sempre m’he preguntat quina seria la metodologia per editar-los, però ara que ho sabem m’adono de que no es gaire difícil crear-los. Aquest, com el JClic també pot resultar una eina importat per utilitzar-la amb els nens en l’etapa d’educació infantil, perquè alhora de recopilar moments i excursions podria ser una eina important.

Aquí podeu veure un exemple pràctic de l’ utilització d’aquests dos programes:
JClic i Movie Maker

Com a conclusió final puc afegir que ha estat una experiència important ja que utilitzar les
tecnologies en l’àmbit de l’educació és un pas progressista i de futur, per enfocar l’educació cap a una metodologia més experimental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada